onsdag 29. juni 2011

Litt på kryss og tvers i leid bobil.

14 dager tur i leid bobil begynner å nærme seg slutten. Anbefaler fotografer å prøve kombinasjonen bobil/foto - for meg ble det en knall opplevelse.
Første overnatting ble Doverfjell villcamp, nærmeste nabo var en moskus som ovenattet ca 100m unna bobilen. Den var i alla fall såpass nære at når jeg måtte ut en tur i løpet av natta, kikket jeg meg litt ekstra rundt før jeg slappet av i veikaknten.
Satte klokka på 033o i håp om flott morgenlys, men nei da - grått var det. Opp ved 053o tida, og herfra og i mange timer fremover var det moskus på alle kanter. Ved et par anledninger var avstanden under 5 meter, men da var jeg heldigvis i bil.
Nærkontakt med moskus.

Så ble turen lagt nordover til Lofoten og Vesterålen.
Et fjellpanorama og natur som skapt for en fotograf. For min del ble det mye grått i fjelltoppene, men mye bilder blir med hjem, en del også med blåfarge på himmelen.
Svolværgeita får representere Lofoten denne gangen.

Så etter hvert havnet vi på Stø, Langøya, og skulle på hvalsafari.
Et yrende fugleliv med Alke, Lunde, Lomvi, Storskarv osv...., skulle på brikken,
og ikke minst var Spermasetthvalen hovedmålet. Safarien ble på ca 10 timer, og hverken May eller jeg er særlig sjøsterke, så dette ble en slitsom affære. Regner med at turen vil holde seg i kroppen noen dager. Bølger og vinden vil bli glemt ganske fort, men 4 hvaler godt innenfor foto-rekkevidde vil bli husket. Det ble ikke så mange bilder, da hvalen forsvant ganske fort ned i dypet.

Spermasetthval takker for seg.

3 kommentarer:

 1. Hei Kurt!
  Vi skal også nordover men først i slutten av Juli når jeg har ferie. Vurderte bobil men syntes den kostet så mye det lille jeg har sjekket... Har bestilt overnattung ute på fugleøya Lovund bare så langt. Skal også ha med oss hvalsafari er planen. Håper bare været vil vise seg fra sin beste side med fantastisk fotolys.

  Arnfinn

  SvarSlett
 2. Ser ut som du har hatt en vellykket tur. Nærbildet av moskusen liker jeg ekstra godt. Fin lesing i tillegg til bildene.

  ketil

  SvarSlett
 3. Så fint moskusbilde. Nydelig. Svolværgeita var flott, så den i fjor. Har du vært på hvalsafari også? Flott bilde av den.

  SvarSlett