fredag 21. januar 2011

Hjorten sliter på Aure

Tidens Krav har en sak på radmagre og utsultede hjorter som må avlives i Aure.

3 kommentarer:

 1. Ja det er vel dette vi kaller global oppvarming... Mye som skjer rundt i skogene nå med svake dyr som stryker med. Det er ikke noe særlig å se på, men naturens gang. Uansett er det bra når tiltak gjøres med å fore dyrene men en må ikke overdrive og la de spise for mye heller. De sterkeste dyrene vil nok overleve og vi kanskje får en sterkere stamme. De siste 20 årene har jo dyrene blitt bare mindre og mindre. Det er bare å oppfordre de som kan å vise omsorg og gi dyrene litt mat fremover vinteren som enda er lang.
  Ha ei flott fotohelg!

  SvarSlett
 2. Uff, ja dette er trist å se på... Men her har nok Arnfinn helt rett i det han skriver i kommentaren over! Jeg kjørte over Hemkjølen i går og fikk se ei elgku ligge midt på isen kun få meter fra veien. Politiet kom til stedet få sekunder senere... Trist er det å se dyrene lide uansett hvor naturlig det er :(
  Hilsen Linda

  SvarSlett
 3. En tragedie ja, men hva er årsaken? Vi har jo hørt om eventyrlig store hjorte bestander rundt om på vestlandet. Jeg tror dette henger sammen med milde vintre som det har vært lenge nå hvis vi ser bort i fra denne og forrige vinter. Det har ført til for stor tilvekst av dyr. I områder som vist på filmen, hvor det er slike store bestander bør man regelrett gå inn og avlive dyr til man er kommet ned i en bestand som naturen i området klarer å fø. Man kan ikke skylde på harde vintre.
  Vi har ikke slike bestander her på Bergenshalvøyen, men det er unormalt mye hjort her og. Det ser ut som de har vansker med å finne mat (se mine blogger "Rekognosering" og "En skitur på Havet") hvor jeg viser bilder av trær med avspist bark. Det samme så vi i bakgrunnen på filmen.
  Det høres kanskje brutalt ut, men skyt ned bestanden til en normal størrelse, det er mer dyreplageri å la dem gå rundt og sulte.

  SvarSlett