lørdag 15. mai 2010

Finske bjørner.


Etter at første tur ikke ble noen suksess, måtte vi (Terje Sylte og jeg) prøve på oss på en ny tur. Vi håpet begge på ulv, men de var nok ute på "rundtur" i området, etter at de hadde holdt til ved Boreal Wildelife Center i en ukes tid før vi ankom. Vi hadde bestilt 3 netter i skjulet, og første natten kom en bjørn, uten alt for godt fotolys, og en midt på natten, - uten noen forsøk på fotografering. De to påfølgende dagene/nettene hadde vi 14 besøk av bjørn. Noen også i rimelig bra lys.
Dette er den største hannbjørnen vi fikk besøk av.
En to og et halvt år gammel hannbjørn.
Alle bildene er tatt med 300mm f/2.8 VR + Nikons nye AF-S TELECONVERTER TC-20E III. Takker Arnt Ove -Stavanger Foto som greide å trylle fram converteren før avreise.

8 kommentarer:

 1. Ja dette ble jo noen flotte bilder av et fantastisk rovdyr som i har alt for lite av i den Norske fauna. Som i kommentarene påTerje sin blogg så er det bare tolmodighet som gir uttelling.

  SvarSlett
 2. Takk for en trivelig tur. Neste gang vi drar tar vi en åpen returbillett.
  Kari melder forsatt om ulv men skal holde meg oppdatert.

  SvarSlett
 3. Hei.
  Artig med bjørn på brikka, men det var ikke mye snø igjen her.

  Må vel vente ett år til på neste forsøk.

  Kåre

  SvarSlett
 4. Flotte bjørnebilder !
  Mer glød i bjørnen her :D

  Monika

  SvarSlett
 5. Hei gutt!
  Denne gangen gikk det bra ser jeg så det ble nok en skikkelig opplevelse selv uten ulv og jerv vil jeg tro. Trivelige bilder å se dette her ja.

  SvarSlett
 6. Jo da, flott opplevelse dette, det er noe majestetisk å se på bjørn i den ville naturen i gransetraktene mot Russland.
  16 bjørner og over 2000 bilder på tre dager setter sine spor.
  Ulven kom til BWC dagen etter vi dro hjem, (samme som første turen også), men nå kan jeg reiseruten og regner med at det kan bli en ny tur etter hvert. Må bare greie å ta noen ulvebilder til slutt :-)

  SvarSlett
 7. Da må ikke ulven få noe forhåndsvarsel, det tyder jo på at den har respekt for dere og holder seg unna deres nærvær.

  SvarSlett
 8. Grattis till fina bilder och en härlig upplevelse!
  mvh/Lars-Eric

  SvarSlett